Opleidingscentrum West-Brabant | Opleiding
16695
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16695,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

OPLEIDING

Vooropleiding

Voor de Praktijkopleiding Stukadoors van Stichting Opleidingscentrum West-Brabant is geen (specifieke) vooropleiding nodig. De opleiding is bedoeld voor iedereen die als stukadoor aan de slag wil. Denk hierbij aan praktijkjongeren, maar ook aan (oudere) zij-instromers, statushouders, werkzoekenden, kandidaten omscholing en (vroegtijdig) schoolverlaters zonder startkwalificatie.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is volledig praktijkgericht. Dat betekent dat je vier dagen per week in de praktijk leert. Je gaat er taken uitvoeren die horen bij je opleiding. Een praktijkopleider begeleidt je op de werkplek en ook tijdens jouw stage.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een stukadoor te worden. Dat gebeurt in de praktijk. Je leert onder andere hoe je stukadoorswerk en ondergronden voorbereidt, raap- en afwerklagen aanbrengt, opruimwerkzaamheden uitvoert en werk oplevert. Daarnaast maak je kennis met waterpas smeren, het stellen van hoekprofielen en stukstops, het afwerken van wanden en plafonds, het aanbrengen van stukplaten tegen plafonds en het afwerken van sierpleisters.

 

Bovendien doe je kennis op van materiaal, gereedschap en machines. Er wordt praktijkgericht geleerd in een bedrijfsgebouw dat ingericht is met zogeheten stucboxen. Het leren gebeurt vooral door het uitvoeren van individuele en gezamenlijke praktijkopdrachten. De omgeving is beschermd. Tijdens de opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan omgangsvormen en werkmoraal.

Na je opleiding

Met je branchegetuigschrift op zak kun je aan de slag bij een aannemer of bij een klein of (middel)groot bouwbedrijf of stukadoorsbedrijf.

Kosten opleiding

Interesse? Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen je over alle mogelijkheden.

Partners waarmee wij samenwerken: