OVER ONS

Hans van Baal begon in 1998 als eenmanszaak welke in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar op dit moment 35 stukadoors werkzaam zijn. Vanuit persoonlijk inzicht en een sterke maatschappelijke betrokkenheid is het idee ontstaan om jongeren op weg te helpen door ze het vak van stukadoor te leren. Met ingang van juni 2018 verzorgt Stichting Opleidingscentrum West-Brabant daarom nu ook de competentiegerichte Praktijkopleiding Stukadoors.

 

Wat doen wij?

Stichting Opleidingscentrum West-Brabant richt zich op het versneld opleiden van stukadoors. De opleiding is bedoeld voor iedereen die als stukadoor aan de slag wil. Denk hierbij aan praktijkjongeren, maar ook aan (oudere) zij-instromers, statushouders, werkzoekenden, kandidaten omscholing en (vroegtijdig) schoolverlaters zonder startkwalificatie.

 

Voor kandidaten die in de reguliere opleidingstrajecten BBL2 en/of BBL3 kunnen instromen is het eveneens mogelijk om bij Stichting Opleidingscentrum West-Brabant de Praktijkopleiding Stukadoors te volgen. Ook leerlingen van praktijkscholen uit de regio kunnen het stukadoorsvak leren. Het is de bedoeling dat hiervoor in de toekomst speciale trajecten worden opgezet in samenwerking met de praktijkscholen.

Stichting Opleidingscentrum West-Brabant stoomt gemotiveerde leerlingen/kandidaten in vier tot acht maanden klaar om binnen een stukadoorsbedrijf als basisstukadoor aan de slag te gaan. Onze opleiding bestaat vooral uit praktijkvaardigheden. Het theoriegedeelte is daarbij in de praktijk verweven. De lessen worden gegeven door ervaren praktijkmensen.

 

Bij afronding van de opleiding vindt een toetsing plaats – de zogeheten Proeve van Bekwaamheid – en ontvangen de leerlingen die slagen een branchegetuigschrift. Na het volgen van de opleiding vindt tachtig procent van de leerlingen een baan. Eventuele bijscholingen kunnen worden aangeboden na plaatsing bij een stukadoorsbedrijf. De vraag naar vakbekwame stukadoors neemt alleen maar toe. Het volgen van de opleiding is dan ook een verstandige keuze voor de toekomst.

 

Stichting Opleidingscentrum West-Brabant werkt nauw samen met de opleidingslocatie Traub Stuc in Den Haag. Vanaf het nieuwe schooljaar – medio juni 2018 – ook in Rijsbergen.

Partners waarmee wij samenwerken: